Elisabeth Teige

Elisabeth Teige er en norsk dramatisk sopran som i løpet av få år har etablert seg som en av Nordens mest etterspurte operasangere. Hun er kjent for sin varme klang, intuitive musikalitet og sterke scenepersonlighet.

Etter fullført operahøgskole var Teige praktikant på Den Norske Opera & Ballett i to år og gikk så over til frilanskarriere. Hennes gjennombrudd på Nasjonaloperaen var som Senta i Den flyvende hollender (Richard Wagner) i 2015 – en rolle hun også har tolket på Deutsche Oper Berlin, Oper Frankfurt og Bergen Nasjonale Opera.

 

Siden 2016 har hun hatt en rekke store roller på europeiske scener, som Elsa i Lohengrin (Wagner) i St. Gallen i Sveits, Leonore i Fidelio (Ludwig van Beethoven) på Semperoper i Dresden, der hun blant andre spilte mot René Pape, Cio-Cio-San i Madama Butterfly (Giacomo Puccini) i Opera på Skäret og Den Norske Opera & Ballett samt Floria i Tosca (Puccini) på operaen i Mannheim. Høsten 2019 gjorde hun suksess i tittelrollen i Turandot (Puccini) ved Deutsche Oper Berlin.

Holbæk-Hanssen, Hilde: Elisabeth Teige i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 2. juli 2020 fra https://snl.no/Elisabeth_Teige

Elisabeth Teige.jpg