Magne Fremmerlid

"Enestående", "sedvanlig malmklar" og "en av hans fineste prestasjoner noensinne" er berre noko av det meldarane har skrive om Magne Fremmerlid dei siste par åra.

 

Sidan 1997 har han fore fast tilknytt solistensemblet ved Nasjonaloperaen. På det mangfaldige repertoaret hans står roller som Scarpia i Tosca, Sarasto i Tryllefløyten, Colline i La boheme, Kommandanten i Don Giovanni, Fafner i Rhingullet, Gagen i Götterdämmerung, Vannånden i Rusalka, Kong marke i Tristan og Isolde, Hermann i Tannhauser, Stuart i jorden rundt på 80 dager og Tempo/Nettuno i Ulysses vender hjem.

 

I september 2012 heldt han sin eigen soloresital på Scene 2 med Boris Schäfer. Fremmerlids sjangermessige spenn er breitt, og inkluderer både tørrfiskoperaen Querini på Røst og jazzoperaen Storkaren under Fjord Cadenza-festivalen. I tillegg er han ein etterspurt konsert- og oratoriesongar og han har vore solist ei rekkje gongar med Oslo-filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester.

 

Dei siste åra har Magne merka seg spesielt ut i Wagner-roller. Han gjorde stor suksess i Essen, Tyskland, i rolla som Gurnemanz i Parsifal og for rolla som Daland i Den flyvende Hollender i Oslo. Han har og nyleg gjort kong Heinrich i Lohengrin førre sesong i Oslo.

 

Magne seier dette om opera: "Opera, det ein treng når livet blir for lett å leve".

Magne Fremmerlid_redigert.jpg