Årets vinnarar i
DNB Nasjonal solistkonkurranse

DNB Nasjonal solistkonkurranse, som avholdes under Fjord Cadenza-festivalen, har fått nasjonal og internasjonal annerkjennelse for at unge talent får muligheten til å vise seg frem og få tilbakemeldinger fra høyst kvalifiserte dommere. Her får man muligheten til å vinne store pengepremier som kan være viktig for videre musikalsk utvikling. I tillegg får man mulighet til å være solist sammen med stort symfoniorkester på neste års festival. Også i år inviterer vi unge talent fra hele landet innen klassisk musikk og musikal repertoaret. Finale på Gomerhuset lørdag 18. aug. 19.00.

Finalen i DNB Nasjonal solistkonkurranse vart arrangert på Gomerhuset i samband med Fjord Cadenza 2018. Her var nokre av dei største talenta i Norge samla for å konkurrere om store pengepremiar frå DNB og solistoppdrag ved neste års festival. Solistkonkurransen har fått nasjonal og internasjonal anerkjenning, og har for mange vist seg å vere eit springbrett for deltakarane å kome vidare til neste steg i karrieren. Nivået på årets finale var skyhøgt, og spennvidda var stor i samband med framføringa i Gomerhuset, Skodje laurdag.

Resultatet frå finalen vart som følgjer:​

Vinnaren av DNB Nasjonal Solistkonkurranse på Fjord Cadenza i 2017 har etter si deltaking på Skodje klatra på stjernehimmelen og i april gjekk ho av med sigeren i solistkonkurransen Virtuos på NRK! Vinnaren frå Fjord Cadenza i 2016, August Schieldrop stakk av med årets publikumsprisen i Virtuos, medan Oda Holt Gunther som vart nummer 2 på Skodje i 2017 var også blant Virtuos-finalistane!

Link til NRKhttps://www.nrk.no/kultur/birgitta-elisa-oftestad-vant-virtuos-2018-1.13994723